Vijesti

Mladi iz Višegrada: “Prošlost nas ne zanima, gledamo u budućnost!”

Mladi iz Višegrada i okoline na “Danu otvorenih vrata”, održanom danas u okviru projekta PRO-Budućnost, tokom zajedničkog druženja imali su priliku posjetiti Carevu džamiju i hram Svetog Cara Lazara, te zgradu u kojoj je od 1905. do 1945. godine bila smještena sinagoga.

Mladi nisu krili zadovoljstvo posjetom i zajedničkim druženjem iz kojeg su, kažu, naučili mnogo toga.

Pročitajte više »

SARAJEVO: Susret učenika Karađoz-begove medrese Mostar i Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje

Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini organizovalo je još jedan, treći po redu, susret učenika Karađoz-begove medrese iz Mostara i Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja. Prva dva susreta održana su u Trebinju i Mostaru, a treći je održan u Sarajevu. Međureligijski susret upriličen je 16. i 17. februara 2018. godine, a okupio je 30 učenika dviju pomenutih škola.

Pročitajte više »

OSUDA INCIDENTA U HAREMU DŽAMIJE U NOVOJ KASABI

Kancelarija Međureligijskog vijeća u BiH je primila obavjest o incidentu u Novoj Kasabi koji se desio u haremu džamije u Novoj Kasabi, gdje je NN lice ili više njih pokidalo vjersku i državnu zastavu. Kako navode iz Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica, državna zastava je pokidana dok je vjerska zastava kompletna skinuta i odnešena. O ovom nemilom događaju je obavještena Policijska stanica Milići.

Pročitajte više »