U Tuzli održana IV faza edukativnih seminara za OMS iz Bihaća, Trebinja, Tuzle i Žepča

Jednogodišnji, treći ciklus projekta „Izgradnja građanskog društva kroz međureligijski dijalog“ koji obuhvaća Odbore Trebinje, Tuzlu, Žepče i Bihać, u kojima sudjeluju vjerski službenici, grupa za žene i grupa za mlade, uspješno je završen.

Završna IV faza edukativnih seminara održana je u Tuzli u periodu od 08. 03. – 11. 03. 2015. godine, u hotelu Tuzla.  Program su otvorili prof. Sead ef. Seljubac, prof. Mario Bernadić, otac Miloš Trišić i Igor Kožemjakin, a prisutni su bili svi učesnici. Nakon uvodnih pozdrava uslijedilo je predstavljanje realiziranih projekata, te strateško planiranje rada Odbora u narednoj godini.

Vjerski službenici i grupa za žene su prisustvovali predavanjima g.Emira Kovačevića: Monitoring napada na vjerske objekte, mr. sci. Đermane Šeta: predstavljanje istraživanja o položaju i ulozi žena u Islamskoj zajednici, gđe. Olivere Jovanović: predstavljanje istraživanja o položaju i ulozi žena u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, mr. sci. Božane Ivelić Katava: predstavljanje istraživanja o položaju i ulozi žena u Katoličanstvu, te predavanju mr. sci. Elme Softić Kaunitz: položaj i uloga žena u Jevrejskoj zajednici. Grupa za mlade učestvovala je na interaktivnim radionicama pod nazivom „Conflict resolution“ koje su vodili članovi grupe za mlade Međureligijskog vijeća „Svi Zajedno“.

Učesnici su obišli i vjerske objekte u Tuzli, posjetili su Katoličku crkvu sv. Petra i Pavla,  Sabornu Pravoslavnu crkvu, Turalibegovu džamiju, te Jevrejsku ulicu. Na ovaj način učesnici su imali priliku upoznati i sam grad.

Edukativni seminar je završio prigodnom zabavom.