U Sarajevu održan susret tajnika Odbora za međureligijsku suradnju

U Sarajevu je 21.01.2017. održan susret tajnika Odbora za međureligijsku suradnju koji djeluju pod okriljem Međureligijskog vijeća u BiH. Susret je održan u prostorijama Doma sv. Tekle pri muzejskom kompleksu Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji. 

Susret tajnika započeo je predstavljanjem i upoznavanjem, na kojem su se okupili tajnici iz Brčkog, Bijeljine, Tuzle, Goražda, Zenice, Žepča, Trebinja, Livna i Doboja. Nakon upoznavanja tajnici su predstavili projekte koje su implementirali u svojim zajednicama te pozitivna iskustva, zanimljivosti i statističke podatke oko broja sudionika i aktivista koji su sudjelovali na programima.

Cilj susreta tajnika je razmjena iskustava, obzirom na različite načine funkcioniranja odbora. Tajnici su također pozvani podijeliti pozitivna iskustva ali i poteškoće s kojima se susreću u svome radu a koje se tiču odnosa u samim odborima, djelovanja odbora, odnosa između odbora i Međureligijskog vijeća, odnosa s općinom i drugim partnerima. Poslije diskusije uslijedilo je predstavljanje budućih aktivnosti u odborima.

Zadnji dio susreta bio je posvećen Pravilniku o radu odbora koji je predstavio g. Emir Kovačević, obzirom da su u rad uključeni i novoizabrani tajnici koji se ranije nisu susretali s radom i djelovanjem odbora za međureligijsku suradnju.