SEMINAR NA TEMU UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM ZA ČLANOVE ODBORA ZA MEĐURELIGIJSKU SARADNJU

Međureligijsko vijeće u BiH i Misija OSCE-a u BiH organiziraju seminar na temu upravljanje projektnim ciklusom za članove Odbora za međureligijsku saradnju u Bijeljini 11. i 12. 4. 2011. u hotelu Drina, s početkom u 12:00 sati.

Cilj seminara je unaprijediti kapacitete Odbora za međureligijsku saradnju iz Bijeljine i Goražda, kako bi bili osposobljeni samostalno provoditi projekte koji imaju nakanu promovirati međureligijski dijalog i saradnju među crkvama i vjerskim zajednicama. Obuka na istu temu već je realizirana u Brčko Distriktu 4. i 5. 4. 2011. za članove Odbora za međureligijsku saradnju iz Brčko Distrikta i Orašja.

Međureligijsko vijeće je u aprilu 2010. godine uspostavilo Odbore za međureligijsku saradnju u Orašju, Distriktu Brčko, Bijeljini i Goraždu, s željom da proširi aktivnosti Međureligijskog vijeća u lokalnim zajednicama i poboljša saradnju mjesnih crkava i vjerskih zajednica s lokalnom administracijom.

Obzirom da postoji velika potreba za razvojem ovakvih oblika saradnje na lokalnoj razini, vjerujemo kako će se razvojem novih ideja i brojnih budućih projekata pridonijeti boljem suživotu u Bosni i Hercegovini.