Predstavnici Doma lordova posjetili MRV

Delegacija Odbora za međunarodne odnose Doma lordova Britanskog parlametna u petak je posjetila Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini. U ime Međureligijskog vijeća delegaciju, koju su činili lord Howell, baronesa Hilton, lord Purvis i lord Wood, primili su Jakob Finci i zamjenik resu-l-uleme Husejin ef. Smajić, kao i članovi Sekretarijata MRVa.

Gospodin Finci i ef. Smajić ukratko su predstavili povijest i rad Međureligijskoga vijeća na promoviranju tolerancije i dijaloga kao i u izgradnji mira. Delegacija je izrazila svoje poštovanje i čestitke povodom 20. godina rada Međureligijskoga vijeća. Osobito zanimanje pokazali su prema Deklaraciji Međureligijskoga vijeća o suzbijanju stigmatizacije osoba koje su preživjele seksualno nasilje u ratu u BiH koju su potpisali: episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, Husejin ef. Smajić, zamjenik Reisu-l-uleme IZ u BiH, Vinko kardinal Puljić, nadbiskup vrhbosanski i Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice BiH.

Delegacija je inače bila u dvodnevoj posjeti Bosni i Hercegovini u sklopu istraživanja i analize izazova s kojima se suočava zapadni Balkan, kao i posljedicama za britansku politiku, osobito nakon Brexita.