Potpisan Protokol o suradnji između Odbora za međureligijsku suradnju Novi Travnik i Općine Novi Travnik

Načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo danas je iskazao zvaničnu podršku radu Odbora za međureligijsku suradnju (OMS) Novi Travnik, činom potpisivanja Protokola o suradnji sa ovim odborom, tj. članovima OMS Travnik - don Antom Ledićem, ocem Goranom Živkovićem i efendijom Salihom Zukićem. Potpisivanju su prisustvovali i članovi Izvršnog odbora i Sekretarijata Međureligijskog vijeća u BiH, te predstavnici CRS-a, koji sarađuju na projektu “Jačanje međureligijskog dijaloga”, u okviru kojeg se podržavaju OMS-ovi da djeluju samostalno, no i da osiguraju podršku jednica lokane samouprave u kojima djeluju.

Načelnik Lendo je istaknuo da će nastaviti podržavati sve što je dobro, te da današnjim potpisivanjem i kao načelnik i kao čovjek daje doprinos za sve građane Novog Travnika. Općina će u budžetu predvidjeti sredstva za podršku, te finalizirati dogovor o ustupanju prostora Odboru.

Član Izvršnog odbora MRV-a u BiH Boris Kožemjakin istaknuo je da MRV BiH želi u partnerskom odnosu sa općinama pomoći rješavanju problema vjernika, te doprinositi ozdravljenju međuljudskih odnosa u lokalnim zajednicama.

“OMS Novi Travnik djeluje već dvije godine. Već je realizirano nekoliko projekata u suradnji s MRV-om i CRS-om, a pred nama je niz zajedničkih projekata. Nadamo se svakoj vrsti podrške.” rekao je don Anto Ledić.

#mrvbih #ujedinjeniurazličitosti