ОМС Жепче – сусрет с амбасадором Муром

У Жепчу је 7. 4. 2015. боравио шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ амбасадор Џонатан Мур који се такођер сусрео са члановима Одбора за међурелигијску сарадњу Жепче у просторијама Меџлиса Исламске заједнице Жепче. 

На састанку су били присутни представници Исламске заједнице еф. Изет Ефендић, главни имам и предсједник Одбора и гђа. Амира Мехмедовић; испред Српске православне цркве о. Зоран Живковић, парох; испред Католичке цркве влч. Предраг Стојчевић, жупник и Бранко Радош, вјероучитељ, те испред Међурелигијског вијећа гђа Божана Ивелић-Катава, стручна савјетница. Испред Мисије ОЕБСа такођер су били присутни представици канцеларија из Маглаја и Травника.

Чланови ОМС Жепче упознали су амбасадора Мура са програмима које су до сада реализирали, те су разговарали о будућим међурелигијским пројектима и могућој подршци од стране Мисије ОЕБС-а, која свакако неће изостати према ријечима амбасадора Мура.

Након сусрета с представницима Мисије ОЕБС-а, чланови ОМС Жепче одржали су свој редовни састанак на којем су планирали будуће активности Одбора.