Održana prva faza edukativnih seminara za predstavnike OMS iz Žepča, Bihaća, Trebinja i Tuzle

Međureligijsko vijeće u BiH u sklopu projekta «Izgradnja građanskog društva kroz međureligijski dijalog» organiziralo je edukativne seminare za predstavnike Odbora za međureligijsku suradnju iz Žepča, Bihaća, Trebinja i Tuzle od 31. 3. do 4. 4. 2014. u motelu Marić u Žepču. Do sada je osnovano i osnaženo 12 odbora za međureligijsku suradnju širom Bosne i Hercegovine.

U rad Odbora uključeni su predstavnici Islamske zajednice, Srpske pravoslavne crkve, Katoličke crkve i Jevrejske zajednice iz spomenutih gradova. Pored edukativnih seminara, predstavnici crkava i vjerskih zajednica su također planirali realiziranje projekata u svojim lokalnim sredinama. Cilj susreta jest ojačati kapacitete vjerskih službenika, njihovih suradnika, mladih i žena kako bi učinkovitije radili na izgradnji mirnog suživota u svojim zajednicama. Vjerujemo kako će Odbori u budućnosti raditi na vlastitim projektima koje izaberu i koji za svrhu imaju promociju međureligijskog dijaloga, na dobrobit cijele Bosne i Hercegovine.

Prva faza je podijeljena u dva dijela. Planiranje malih projekata na terenu i edukativni seminar za vjerske službenike, njihove suradnike i grupu za žene iz Tuzle, Žepča, Bihaća i Trebinja na temu «Osnove vjerovanja u islamu, pravoslavlju, katoličanstvu i judaizmu» su održani od 31. 3. do 2. 4. dok je za predstavnike mladih iz navedenih gradova održana interaktivna radionica na temu «Komunikacija i timski rad» 3. i 4. 4.