ODRŽANA 65. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE MRV BIH

Dana 06. 12. 2012. godine, u Sаrаjevu, u prostorijаmа Međureligijskog Vijećа u Bosni i Hercegovini, Ferhаdijа 16/1, održаnа je 65. redovnа sjednicа Skupštine Međureligijskog vijećа. Sjednici su prisustvovаli: Vinko Kаrdinаl Puljić, nаdbiskup vrhbosаnski, predsjednik MRV BiH; Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski; Husejin ef. Smаjić, muftijа sаrаjevski i Jаkob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice BiH.

Na samom početku sjednice, članovi Skupštine Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini su zaželjeli dobrodošlicu novom članu Skupštine MRV-a, Njegovom preosveštenstvu, g. Grigoriju, episkop zahumsko-hercegovačkom i primorskom koji će u buduće predstavljati Srpsku pravoslavnu crkvu u Skupštini Međureligijskog vijeća u BiH.

Članovi Skupštine Vijeća su potpisali Zahvalnicu, Njegovom preosveštenstvu, g. Vasiliju, episkopu zvorničko-tuzlanskom za njegov dugogodišnji doprinos razvoju međureligijskog dijaloga u našoj zemlji.

Skupština Međureligijskog vijeća u BiH je u nastavku sjednice razmatrala redovne aktivnosti Vijeća za period oktobar/listopad-decembar/prosinac 2012. godine. Skupština Vijeća izražava zadovoljstvo organizacijom 15. obljetnice rada Vijeća kao i promocijom monografije «Religije u Bosni i Hercegovini».

Međureligijsko vijeće podržava naredni skup učesnika i organizatora konferencije «Živjeti zajedno je naša budućnost» zakazan za 17. 12. 2012. godine u Parlamentarnoj skupštini BiH. Također je podržan i skup talijanske organizacije «Beati i costruttori di pace» koji će se održati od 8-10. 12. 2012. godine.