ОБРАЋАЊЕ ВЈЕРСКИХ ВЕЛИКОДОСТОЈНИКА У БИХ

У првом реду позивамо све наше вјернике да у овим кризним данима појачамо наше молитве Богу Свемогућем да заустави ово зло ширења коронавируса.

Позивамо све чланове наших цркава и вјерских заједница, те све друге грађане Босне и Херцеговине да се најозбиљније придржавају упута које дају стручњаци и кризни штабови, као и надлежне власти како би сачували једни друге и што прије зауставили ширење ове немиле заразе.

Вјерујем да ће људи у овим кушњама показати своје право лице људскости и великодушности, да ће помоћи онима који остављени и усамљени, носе тешко бреме угрожености. Нека нас ова кушња научи човјекољубивости и спремности на великодушност.

С вама смо у овим искушењима желећи у вама охрабрити наду да ће и ово проћи. Ваља из ове кушње стећи способност исказивања људскости и изграђивања здравијег друштва које ће се истински ослањати на Божији Закон и човјекољубље.

С посебном захвалношћу изражавамо признање свим медицинским и другим службеницима који су у служби спријечавања ширења пандемије, али и у служби грађанима, као и људима који контролишу стање са жељом да помогну како би што прије изашли из ове кризе.

Нека нас све прати Божија милост!

Хусеин ефендија Кавазовић, Реису-л-улема Исламске заједнице у БиХ, с.р.

Хризостом, митрополит дабробосански, с.р.

Винко кардинал Пуљић, надбискуп метрополит врхбосански, с.р.

Јакоб Финци, предсједник Јеврејске заједнице БиХ, с.р.

Podjelite na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostale vijesti

џамија и џемат – данас и сутра

Данас у нашем граду, Богу хвала, можемо свједочити пуним џамијама, за што чврсто вјерујемо да је одраз Божије воље. Чињеница је да се у нашим

Свједок једног времена

У Жепчу се одувијек његовао и његује међурелигијски дијалог и суживот, доказ за то јесте и обитавање Јевреја на просторима наше општине који су се