Именованје нове управе Јеврејске општине Банја Лука и ЈКЦ-а

Са новом 2021. годином у Јеврејској општини Бања Лука долази и до нових промјена. Нажалост, због несрећних околности узрокованих корона вирусом, заједница је остала без предсједавајућег и потпредсједавајућег у својим редовима.

На ванредној скупштини ЈОБЛ-а која је одржана 06.02.2021. изабрана је нова предсједница Јеврејске општине Бања Лука, Александра Стевандић, као и потпредсједник, Озрен Лађаревић.

Иначе, Александра је већ четири године члан ОМС БЛ испред Јеврејске заједнице и засигурно један од најактивнијих чланова одбора. Уједно је и активиста у промовисању медјурелигијског дијалога, а као доказ томе иза ње стоје многи пројекти на којима је била координатор, учесник или предавач.

Александра је, према ријечима многих из ОМС Бања Лука, велика мотивација, подршка и узор младим активистима који су све више активни у овом одбору.

Озрен Лађаревић је, поред функције потпредсједника Јеврејске општине, преузео улогу и предсједника управног одбора ЈКЦ-а. МРВ БиХ и ОМС Бања Лука су са Јеврејским културним центром увијек имали дивну сарадњу и подршку на великом броју пројеката. Поред тога, несебично и без накнаде, ЈКЦ већ годинама уступа своје канцеларије за састанке чланова ОМС БЛ. Диван примјер међурелигијске подршке и излажења у сусрет за добробит и љепше сутра уз међусобно уважавање!

“Као дугогодишњи члан ОМС БЛ са сигурношћу могу да кажем да је, како моје тако и Озреново именовање, у Јеврејској општини и у Јеврејском културном центру још једна степеница више ка бољој сарадњи са Међурелигијским вијећем у БиХ и промовисању међурелигијског дијалога”, наводи Александра Стевандић, додајући да ће и у будућности ОМС БЛ бити активан у пројекту ПРО-Б, уз подршку УСАИД-а, преко којег су добили подршку за имплементацију малог гранта. Ускоро ћете моћи читати о којим активностима је ријеч. Браво за ОМС Бања Лука!

Ирена Ђорђевић, секретар ОМС Бања Лука

Podjelite na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostale vijesti

џамија и џемат – данас и сутра

Данас у нашем граду, Богу хвала, можемо свједочити пуним џамијама, за што чврсто вјерујемо да је одраз Божије воље. Чињеница је да се у нашим

Свједок једног времена

У Жепчу се одувијек његовао и његује међурелигијски дијалог и суживот, доказ за то јесте и обитавање Јевреја на просторима наше општине који су се

Велики Пост

Данас православни вјерници улазе у вријеме Великог поста познатог и као Васкршњи и Часни пост, у вријеме одрицања од мрсне хране али и ружних мисли