REZULTATI za Javni poziv: Mali grantovi za Odbore za međureligijsku saradnju

Objavljen:  04.februara 2021. 

Broj Javnog poziva: 04.02.21: OMS

USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja PRO-Budućnost je objavio Javni poziv na koji su se mogli prijaviti Odbori za međureligijsku saradnju pri Međureligijskom vijeću BiH (MRV BiH).

Drago nam je da vas možemo obavijestiti da su ODOBRENA 4 PROJEKTNA PRIJEDLOGA čija realizacija započinje uskoro.

REZULTATI su vidljivi u nastavku

Žalbeni rok je otvoren do 05.04.2021. godine do 15:00h. Svi aplikanti mogu dostaviti eventualne žalbe isključivo putem e-maila office@mrv.ba.

Zvanična žalba treba sadržavati slijedeće elemente:

Naslov e-maila: broj Javnog poziva na koji ste aplicirali (04.02.21: OMS)

Sadržaj e-maila (word dokument):

         1. Naziv aplikanta

         2. Naziv projekta

         3. Obrazloženje žalbe

Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u BiH (MRV BiH).

Podsjećamo da je ovo prvi krug Javnog poziva koji je otvoren do 31.07.2021., a od aplikanata se traži da dostave prijavu putem online upitnika sa svim traženim obrascima (u nastavku).

Javni poziv

Obrazac prijave

Obrazac za budžet

Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH. Sredstva u okviru malih grantova će biti na raspolaganju za oblasti/aktivnosti/inicijative iz međureligijskog dijaloga.

Čestitamo aplikantima kojima su odobreni mali grantovi i želimo im uspješan rad, a koristimo priliku da pozovemo druge odbore da iskoriste priliku i prijave se do 20.04. za drugi krug ili do 20.05. za posljednji, treći, krug Javnog poziva.

Želimo Vam puno sreće u implementaciji malih grantova kao i cjelokupnom radu na polju međureligijskog dijaloga.

Podjelite na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostale vijesti

Богојављење

Богојављење се обележава 19. јануара и то је непокретни празник. Према хришћанској традицији, Христос је, када је напунио 30 година, дошао на реку Јордан како

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Kurban Bajram ili Hadži-bajram je islamski blagdan prinošenja žrtve Kurbana (tur. kurban znači “žrtva”), najznačajniji islamski blagdan . Obilježava se od 10. dana mjeseca zu al-hidže, posljednjeg mjeseca islamskog kalendara i traje

Спасовдан

Пошто је распет на Крст и сахрањен у гробници, након три дана Господ наш, Исус Христос васкрсну из мртвих и јави се својим ученицима, једанаесторици