OMS Brčko u misiji promovisanja međureligijskog dijaloga

Odbor za međureligijsku saradnju Brčko od svog osnivanja pa do danas veoma je aktivan i prisutan u mnogim sferama života u Brčkom.

Odbor je osnovan s namjerom da unaprijedi međureligijski dijalog u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a kako je saradnja među crkvama i vjerskim zajednicama već ranije ostvarena, Odbor je poslužio kao platforma za dodatno unapređenje i intenziviranje novih oblika saradnje.

Iako je od osnivanja Odbora  do sada prošlo relativno malo vremena, realiziran je niz društveno korisnih projekata i aktivnosti, a sav trud usmjeren je ka tome da Odbor bude prisutan ondje gde se procijeni da može najviše doprinijeti dobrobiti zajednice.

Jedan od lijepih i uspješnih primjera angažmana OMS Brčko svakako je i saradnja sa lokalnim košarkaškim klubom KK Brčko u čijim upravnim strukturama su neki od članova OMS Brčko, a sve s namjerom da se kroz sport, a posebno kod mladih ljudi, razvija osjećaj tolerancije, zajedništva i zajedničkog rada na ostvarenju sretnije i prosperitetnije budućnosti u našoj lijepoj domovini Bosni i Hercegovini.

Članovi OMS Brčko opredijeljeni su da vlastitim angažmanom i zalaganjem budu primjer mladima na planu upoznavanja religijskih i kulturnih vrijednosti drugih i drugačijih posmatrajući to kao bogatstvo i prednost.

Sabahudin Ravkić, sekretar OMS Brčko

Podjelite na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostale vijesti

Богојављење

Богојављење се обележава 19. јануара и то је непокретни празник. Према хришћанској традицији, Христос је, када је напунио 30 година, дошао на реку Јордан како

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Kurban Bajram ili Hadži-bajram je islamski blagdan prinošenja žrtve Kurbana (tur. kurban znači “žrtva”), najznačajniji islamski blagdan . Obilježava se od 10. dana mjeseca zu al-hidže, posljednjeg mjeseca islamskog kalendara i traje

Спасовдан

Пошто је распет на Крст и сахрањен у гробници, након три дана Господ наш, Исус Христос васкрсну из мртвих и јави се својим ученицима, једанаесторици