Susret sa predsjednikom HWPL organizacije iz Južne Koreje

U petak, 11. 07. 2014., u uredu MRV BiH upriličen je susret predstavnika Međureligijskog vijeća u BiH i mirovne organizacije  HWPL – Heavenly culture world peace restoration of light. Razgovarano je na temu sveopćeg mira u svijetu i vrijednostima koje ideal mira zahtijeva i promovira.

Inače, HWPL je organizacija sa sjedištem u Seulu,  Južna Koreja. Njen osnivač i sadašnji predsjednik gosp. Man Hee Lee je vojni veteran i poznati zagovornik mira . Vizija HWPL-a je stvaranje trajne i pozitivne promjene u  svijetu  ujedinjavanjem različitih  zajednica diljem svijeta.

Predstavnici MRV BiH su sa gostima iz Južne Koreje razmijenili svoja iskustva saradnje  različitih vjerskih zajednica u BiH i njihovog pogleda na međureligijski dijalog i načina na koji BiH i Međureligijsko vijeće može poslužiti  kao uspješan primjer zajedničkog djelovanja.

Na kraju susreta, učesnici su potpisali ugovor o saradnji  a gosp. Man Hee Lee je izrazio želju za nastavkom saradnje MRV-a BiH i HWPL-a. Također, članovima MRV BiH je upućena pozivnica za Mirovni samit 2014, Seul, Južna Koreja.