ПОСЈЕТА ОДБОРА ЗА МЕЂУРЕЛИГИЈСКУ САРАДЊУ ГОРАЖДЕ ВЈЕРСКИМ ОБРАЗОВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

Чланови Одбора за међурелигијску сарадњу у Горажду са групом вјерника из Исламске заједнице и Српске православне цркве, у оквиру својих активности из пројекта Изградње цивилног друштва у Босни и Херцеговини кроз међурелигијски дијалог, посјетили су високе образовне институције вјерских заједница и цркава у Босни и Херцеговини.

Посјета вјерских образовних институција реализирана је у уторак, 27.новембра 2012.године, а у посјети је учествовало двадесет осам особа, од којих неколико вјерских лица и представница групе жена, те највише младих – ученика основних и средњих школа, те студената.

Група је посјетила Православни богословски факултет ''Свети Василије Острошки'' у Фочи, Католички богословни факултет и Факултет исламских наука у Сарајеву, те Јеврејску општину у Сарајеву. Свака од посјета трајала је један школски сат, а група је имала прилику сазнати основне податке о повијести, раду и улози споменутих образовних институција унутар заједница и цркава којима припадају.

Посјета је од стране учесника оцјењена садржајном и веома корисном за упознавање образовног система и вриједности своје и других религија, а љубазност домаћина и њихово представљање својих институција јасним доказом опредјељености да се несебично учествује у међурелигијском дијалогу у Босни и Херцеговини.

(Џенан еф. Имамовић)