OMS Žepče – susret s ambasadorom Moorom

U Žepču je 7. 4. 2015. boravio šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Jonathan Moore koji se također susreo sa članovima Odbora za međureligijsku suradnju Žepče u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Žepče.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici Islamske zajednice ef. Izet Efendić, glavni imam i predsjednik Odbora i gđa. Amira Mehmedović; ispred Srpske pravoslavne crkve o. Zoran Živković, paroh; ispred Katoličke crkve vlč. Predrag Stojčević, župnik i Branko Radoš, vjeroučitelj, te ispred Međureligijskog vijeća gđa Božana Ivelić-Katava, stručna savjetnica. Ispred Misije OSCEa također su bili prisutni predstavici ureda iz Maglaja i Travnika.

Članovi OMS Žepče upoznali su ambasadora Moora sa programima koje su do sada realizirali, te su razgovarali o budućim međureligijskim projektima i mogućoj podršci od strane Misije OSCE-a, koja svakako neće izostati prema riječima ambasadora Moora.

Nakon susreta s predstavnicima Misije OSCE-a, članovi OMS Žepče održali su svoj redoviti sastanak na kojem su planirali buduće aktivnosti Odbora.