Одржана Трећа фаза едукативних семинара у Ливну за чланове Одбора за међурелигијску сурадњу из Ливна, Зенице, Добоја и Бања Луке

У оквиру програма «Изградња грађанског друштва кроз међурелигијски дијалог» у Ливну је од 22. до 24. 10. 2013. одржана Трећа фаза едукативних семинара за вјерске службенике, њихове сураднике, скупину младих и скупину жена из Ливна, Зенице, Добоја и Бања Луке.

Вјерски службеници, асистенти и скупина жена имала је прилику нешто више чути о правним питањима везаним за цркве и вјерске заједнице – теолошку позадину права и конкретна остварења у Босни и Херцеговини, док је тема интерактивне радионице за скупину младих била «Медији и јавни наступ». Тијеком Треће фазе сви Одбори су имали прилику презентирати своје досадашње појединачне активности, те испланирати будуће дјеловање у својим локалним срединама.

Такођер је уприличена посјета вјерским објектима у Ливну, гдје је свих 80 учесника посјетило жупну цркву Сви Светих, џамију Хаџи Ахмета Дукатара, православну цркву Успесенија Пресвете Богородице, те Етно музеј у Кармеличанском самостану.