OKRUGLI STOL ZA ŽENE U BUGOJNU: “Ljubav – prepoznati je, osjetiti je i prenijeti je”

Pod pokroviteljstvom Međureligijskog vijeća u BiH, a u okviru projekta “Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH” u petak je u Bugojnu održan okrugli stol za žene na temu “Ljubav-prepoznati je, osjetiti je i prenijeti je”.

To je ujedno bio i inicijativni sastanak za formiranje Mreže žena vjernica općine Bugojno, a koja će biti dijelom Mreže žena vjernica Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovale aktivistkinje, žene vjernice, predstavnice različitih vjerskih zajednica iz Bugojna, a u veoma opuštenoj atmosferi, kroz razmjenu iskustava govorilo se o budućoj saradnji, konkretnim projektima kako kroz novoformiranu Mrežu, tako i u saradnji sa MRV-om.

Već na prvom sastanku moglo se primjetiti zajedništvo žena vjernica, želja za jačanjem međureligijskog dijaloga u lokalnoj zajednici, želja za jačanjem žena kada je u pitanju individualni nivo kroz prizmu vjere. Također se razgovaralo o značaju odgoja djece u duhu vjere.

Zaključak je bio da svi oni koji mogu doprinijeti izgradnji mira imaju zadaću da daju svoj doprinos u pozitivnom smjeru. O daljem radu novoformirane Mreže žena vjernica Bugojno javnost će biti blagovremeno upoznata.

Podjelite na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostale vijesti

Богојављење

Богојављење се обележава 19. јануара и то је непокретни празник. Према хришћанској традицији, Христос је, када је напунио 30 година, дошао на реку Јордан како

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Kurban Bajram ili Hadži-bajram je islamski blagdan prinošenja žrtve Kurbana (tur. kurban znači “žrtva”), najznačajniji islamski blagdan . Obilježava se od 10. dana mjeseca zu al-hidže, posljednjeg mjeseca islamskog kalendara i traje

Спасовдан

Пошто је распет на Крст и сахрањен у гробници, након три дана Господ наш, Исус Христос васкрсну из мртвих и јави се својим ученицима, једанаесторици