KOMUNIKACIJSKA RADIONICA: “Kako odabrati i plasirati naše najzanimljivije priče u medije?”

Povodom predstojeće Konferencije "Važnost jačanja međureligijskog dijaloga na lokalnom nivou u BiH", u subotu, 26. januara/siječnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II, u Sarajevu, održana je komunikacijska radionica za predstavnike lokalnih odbora za međureligijsku saradnju.

Radionici koju je vodio novinar Almir Panjeta prisustvovali su sekretari i članovi Odbora iz Zenice, Goražda, Žepča, Foče i Brčkog.

“Naš najveći uspjeh i najvrijednije blago jesu naši ljudi”, kaže Kenan Hodžić, ističući važnost ovog resursa ispred niza realizovanih projekata.

Iz svake sprovedene aktivnosti proizilaze nove priče, prijateljstva i najbitnije, nove ideje, a kako bi kontinuirani rad Odbora za međureligijsku saradnju bio prepoznat i na državnom nivou, bitno je promovisanje njihovih aktivnosti, što je upravo bio povod ovakvog skupa.

Učesnici su kroz interaktivnu radionicu pokazali veliki interes za usavršavanje vještina javnog nastupa, te shvatili važnost komunikacije s medijima u toku implementacije projekata, s ciljem promovisanja rada Odbora široj javnosti i širenja poruka Međureligijskog dijaloga.

Kasnije su imali priliku praktično primjeniti usvojene vještine, dajući izjavu za medije, u kojoj su govorili o Odboru iz kojeg dolaze, njihovim najznačajnijim projektima i rezultatima dugogodišnjeg rada.

Posljednji segment radionice bio je rad na prezentacijama prethodno pripremljenim od strane učesnika, koje će oni uskoro i javno predstaviti. Interaktivna radionica pozitivno je ocijenjena od strane svih prisutnih, i ispunila je svoj cilj – poboljšavanje komunikacijskih vještina i priprema za nadolazeći događaj.

Konferencija “Važnost jačanja međureligijskog dijaloga na lokalnom nivou u BiH” koja se održava u Sarajevu 15. i 16. februara/veljače i ima za cilj promovirati poruke mira i pomirenja MRV-a široj publici, prezentirati uspjehe SID projekta pokazati jačanje mreže MRV-a i podijeliti najbolje prakse. Članovi i aktivisti iz 15 lokalnih odbora za međureligijsku saradnju, među kojima i vjerski službenici iz BiH će prisustvovati konferenciji na kojoj će mladi i žene promovirati aktivnosti implementirane na nivou odbora kroz SID projekat.

(Tekst napisala Nejla Suljević iz Brčkog, polaznica radionice)

Podjelite na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostale vijesti

Богојављење

Богојављење се обележава 19. јануара и то је непокретни празник. Према хришћанској традицији, Христос је, када је напунио 30 година, дошао на реку Јордан како

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Kurban Bajram ili Hadži-bajram je islamski blagdan prinošenja žrtve Kurbana (tur. kurban znači “žrtva”), najznačajniji islamski blagdan . Obilježava se od 10. dana mjeseca zu al-hidže, posljednjeg mjeseca islamskog kalendara i traje

Спасовдан

Пошто је распет на Крст и сахрањен у гробници, након три дана Господ наш, Исус Христос васкрсну из мртвих и јави се својим ученицима, једанаесторици